Manicure

Mooie nagels en handen: hebben en houden.

Handen die dag in dag uit in de weer zijn en blootstaan aan verouderende en schraal makende factoren, worden weer als nieuw, door een goede manicure. 
De huid van de handen is net als die onder de ogen, dun zelfs het dunst van het hele lichaam. Deze huidgedeeltes hebben geen talgkliertjes en daardoor worden ze snel droog en vochtarm. Door een manicure worden de handen fluweelzacht en kunnen ze zowel een snijdende wind als een brandende zon weerstaan.

Onychoshizis

De meest voorkomende aandoening aan de nagel is onychoshizis: het splijten van de nagel in de breedterichting. De aandoening ontstaat door stoten of knippen van de nagels, maar kan ook duiden op een lichamelijk te kort aan voedingstoffen zoals ijzer (bloedarmoede) of een algeheel zwakke conditie.
Wordt de onychoshizis veroorzaakt door een slechte doorbloeding, dan geven paraffine en een manicure met warme olie en een massage goede  resultaten.
Een beschermende handcrème (waterafstotend) die een filmpje over de huid legt, voorkomt verdere uitdroging van handen en nagels.

Nagels van gel/acryl

Er zijn meerdere manieren om een stevige nagel te maken. Het hangt samen met een persoonlijke voorkeur welk product wordt gebruikt.
Gel-acrylnagels voor het verstevigen van de natuurlijke nagel.

  • Gelnagels zijn zacht, buigzaam en flexibel.
  • Gelnagels hebben een glanzend oppervlak en zien er natuurlijk uit.
  • Acrylnagels zijn enorm stevig.
  • Acrylnagels hebben weinig glans. Een extra glanslak is een must .
  • Acrylnagels zijn ook uitermate geschikt voor een teennagelprothese.

Oogverblindende nagels met gelpolish

Gelpolish een nagellak, met de houdbaarheid van een gel.
De gelpolish blijft circa 3 weken zitten op de gezonde natuurlijke
 nagel.
Het voordeel van gelpolish, het is te verwijderen door middel van wraps met aceton, zonder het risico van het beschadigen van de natuurlijke nagel.