Harsen

Ondanks alle technische hoogstandjes op ontharingsgebied is harsen nog altijd een van de meest gebruikte ontharing-methoden.

Harsen is relatief goedkoop en snel. Harsen is een veilige en effectieve manier om te ontharen. Ongeveer zeventig procent van de Europese vrouwen onthaart zich d.m.v. harsen. Het ontharen d.m.v. harsen wordt uit hygiënisch, esthetisch oogpunt, of omdat het 'blootseizoen' weer in aantocht is gedaan.

Ook steeds meer mannen kiezen voor een ontharingsbehandeling d.m.v. harsen, voor bijv. de rug. In tegenstelling tot ontharingscrème of scheren wordt bij harsen de haar met haarwortel verwijderd. Hierdoor blijven de haren op den duur d.m.v. harsen langer weg en komen ze over het algemeen zachter terug.

Hoe lang de haren wegblijven is sterk afhankelijk van hormoonschommelingen en de mate van haargroei. De harsbehandeling wordt uitgevoerd met warme azuleenhars; bij de warme harsbehandeling verwijden de haarzakjes, zodat de haren makkelijker kunnen worden verwijderd. De azuleenhars breekt niet af en pakt alle donshaartjes mee.