Aangesloten bij Pro Voet en Pro Cert registratie

De pedicure in Nijmegen!

Normaal periodiek onderhoud, ter voorkoming van voetklachten.

Schoenadvies.

Professioneel pijnklachten laten verhelpen.

Preventie van voetproblemen bij diabetes/reuma

Advies bij het benoemen van voetklachten

Tip: Om klachten aan onze voeten te voorkomen of te verhelpen is het raadzaam om met regelmaat een bezoek te brengen aan de pedicure.

Tip: Medische pedicure behandelingen voor een risicovoet worden soms (deels) vergoed uit de basis of aanvullende verzekering. Raadpleeg de zorgwijzer voor de actuele vergoeding door de basis of een aanvullende verzekering.

Tip: Kom met ongelakte nagels op uw afspraak, zodat ik de tijd kan besteden aan de klacht(en) waarvoor u komt.

Medisch pedicure

Voor alle risicovoeten; diabetes, reuma, spasticiteit, ouderdom of verwaarlozing.

Een afspraak bij de pedicure op aanraden van de huisarts kan een reden zijn om een bezoek te brengen aan de pedicure. Een vorm van problematiek bij de diabetische en/of reumatische voet kan eveneens een reden zijn om de pedicure te bezoeken. Bij de verwaarloosde, spastische en oudere voet heeft het ook de voorkeur om naar de pedicure te gaan.

Diabetische voet

Hieronder vallen een verscheidenheid aan voetafwijkingen die ontstaan als gevolg van: 

  • Neuropathische complicaties (zenuwbeschadiging);
  • Angiopathische complicaties (aandoeningen aan de slagaderlijke bloedvaten);
  • Limited joint mobility (beperkte gewrichtsbeweeglijkheid).

Deze complicaties komen meestal in combinatie voor en hebben uiteenlopende gevolgen voor de huid, de nagels en de voetstand. De pedicure kan deze  complicaties behandelen en de gevolgen herkennen om de voeten van cliënten met diabetisch preventief en curatief te verzorgen,

Reumatische voet 

Deze heeft vaak een standafwijking van de voet en de tenen tot gevolg.

  • Door standsafwijkingen van de voet en tenen hebben zij vaak last van likdoornvorming.
  • Bij cliënten met reuma komt een droge en atrofische huid voor.
  • Bij veel vormen van reuma zijn de gewrichten pijnlijk en ontstoken.
  • Verschuiving van het vetpolster onder de bal van de voet als gevolg van een standafwijking
  • Noduli, (onderhuidse knobbels op drukplekken).
  • Nagelaandoeningen; vasculitis (bloedingen onder de nagelplaat), brokkelige nagels door een verstoring van de matrix.

Nagelbeugels bij nagel- en nagelwalproblemen

De pedicure kan bij een ingroeiende en/of convexe nagel(ronde staande nagel) nagelbeugels plaatsen. Het plaatsen ervan vergt kennis van de techniek en ervaring die de medisch pedicure beheerst. De medisch pedicure is instaat om op de juiste wijze de nagelregulatie uit te voeren en te vervaardigen en aan te brengen, zodat de standafwijking van de nagel op de juiste wijze door de medisch pedicure wordt gecorrigeerd.

 

De pedicure

De pedicure helpt u graag bij het verzorgen van uw voeten.

Instrumentele voetbehandeling

Het verzorgen van de nagels en de nagelafwijkingen, het verzorgen van de nagelomgeving, de nagelriem en de nagelplooi. Het knippen van de nagels, het reinigen van de nageluiteinden en het polijsten van de nagels. Het verwijderen van pathologisch eelt en likdoorns. Bij hardnekkige problemen maakt de pedicure gebruik van een chemische pakking.

Drukverlichting door middel van de vilttechniek

De anti-druktechniek is voor de pedicure het middel om pijnklachten bij patiënten te voorkomen of te verlichten. Drukwerende middelen worden aan de voet, onder de voet of in de schoen geplaats. Het materiaal waarvan drukwerende middelen gemaakt worden is veelal zacht en veerkrachtig. De pedicure maakt het voor uw voetprobleem opmaat. De oorzaak van pijnklachten zijn trauma's of stress van mechanische oorsprong. Het zijn mechanische krachten die inwerken op de huid in het bijzonder op die van de voet. De vilttechniek maakt de voet drukvrij waardoor de huid de tijd krijgt om te herstellen. De pedicure kijkt samen met u wat de oorzaak is, om herhaling te voorkomen.

Orthesiologie om drukplekken te ontlasten 

De techniek die dient voor het ontlasten van diverse drukplekken, met name aan en tussen de tenen en het reguleren van de teenstand. De pedicure vervaardigt een duurzaam, soepel en elastisch hulpmiddel op basis van siliconen. Door het aanmeten van een individuele siliconenorthese door de pedicure, kunnen complicaties, die meestal het gevolg zijn van teenafwijkingen, vaak verholpen worden. Afhankelijk van de klachten en van de gegevens uit het onderzoek bepaald de pedicure wat voor orthese nodig is.

Repareren van nagels met gel of acryl

Is de nagel erg beschadigd en er ontbreken delen van, dan biedt een nagelprothese gemaakt door de medisch pedicure een oplossing. Een nagelprothese is een gehele of gedeeltelijke nagel gemaakt van kunstmateriaal  door de pedicure die onzichtbaar wordt bevestigd aan de nagel. Een nagelprothese gemaakt door de pedicure met verschillende materialen. De pedicure gebruikt het gel- of acrylsysteem.